woensdag 1 november 2023

Voorheen Rookzangers Notitieblog 50: Valse hoop


Tot mijn verrassing bleef het stil. Eerst zat ik nog ongelovig te wachten in mijn stoel tot de dagelijkse portie overlast zou beginnen, benieuwd welke nieuwe variant ze vandaag weer zouden bedenken. Gisteren was daar het schuren van de buitenmuur naast me bijgekomen. Dat kon, gezien de stellages met hun blauwe tentdoek, nog wel even duren. Ik dronk koffie en brevierde door de kleurige bladzijden van mijn telefoon. Op het moment dat ik meestal het huis ontvlucht was het nog steeds stil onder me. Ik las wat achterstallige krantenknipsels, at toast met boter en marmelade, zette nog eens koffie. De katten lagen sereen opgerold te slapen, die hadden wat in te halen na de permanente herrie van gisteren.
Langzaam voelde ik me vredig worden. Ik ging zelfs een halfuurtje mediteren. Dat was er de afgelopen dagen niet van gekomen. Daarna verzorgde ik mijn plantjes, stelde vast dat een van de sansevieria's te veel water had gekregen, die moest een tijdje op rantsoen. Ik ging achter mijn bureau zitten, rommelde in paperassen, kon geen excuus meer vinden voor verder uitstel en opende een blanco pagina. Er moest nog van alles beschreven worden, zelfs als je je voorgenomen had verre te blijven van de miserabele toestand waarin onze wereld zich bevindt; de herfst had er flink ingehakt afgelopen week, sentimenten raasden als regen en wind door mijn kop, nerveuze energie wisselde af met sombere aarzeling. 
Er klonk gestommel op de trap. De inmiddels bekende stemmen begonnen tegen elkaar te roepen. Want dat doen ze de hele dag (ik zou het woordelijk kunnen verstaan als ik Bulgaars zou begrijpen - er ligt een stuk dempend plafond uit, onder mijn keuken en badkamer), ook als ze vlak naast elkaar staan en er geen herrie is om bovenuit te komen, roepen ze tegen elkaar. Laten we het beroepsdeformatie noemen. 
Even later sloeg een zware drilboor aan. Er moest blijkbaar weer iets verwijderd worden of op maat gefreesd. De kat trok een afkeurende wenkbrauw op. 
Toch maar weer even naar het park, het is tenminste droog.

 

Geen opmerkingen: