woensdag 22 november 2023

ANNONCE

 


In 2014 zongen en speelden we een "kleine cantate" op teksten van Tolkien. Anders dan bij de Linnaeus Cantate, die we een flinke handvol keren uitvoerden, bleef het in dit geval bij die ene keer. Dat heb ik altijd jammer gevonden want ik hield van de sfeer van dat stuk. 
Dit jaar, volgende week zondag om precies te zijn, komt het eindelijk van een reprise. Voor de gelegenheid heb ik er twee stukken bij geschreven om hem iets minder klein te maken. 

Voorafgaand aan de Tolkien-stukken klinken zeven koorliederen op gedichten van Hermann Hesse. Deels gloednieuw, deels bewerkingen van laatromantische koormuziek die ik als zeer jonge man schreef. Nevelige, soms wringende en soms verzaligd zuchtende klanken waarin de geest van de grote voorbeelden van het Fin-de-Siècle nooit ver weg is.

De begeleiding is weer in de vertrouwde en bekwame handen van Vaughan Schlepp, en mijn dierbare rietblazer Lucas speelt basklarinet en sopraansaxofoon. Een goede reden om wat eerder uit bed te komen en de koude wintermorgen dan wel miezerige herfstdag te trotseren.

Ontwerp flyer: Joost van Ommen


Geen opmerkingen: