vrijdag 2 december 2016

Over de onwenselijkheid van het dromen

We zaten tamelijk vroeg al in de auto, op weg naar Zaandam. Ik vertelde dat ik te lang had geslapen omdat de bouwwerkzaamheden aan de overkant om onduidelijke redenen waren gestaakt. Mijn wekker, het dreunend aanslaan van een zware dieselmotor, was niet afgegaan, en de beklemmende dromen van een te lange slaap hadden vrij spel gehad. Dit keer had ik een kudde koeien naar New York moeten begeleiden, in een vrachtvliegtuig, samen met mijn vriend Karl. Een onmogelijke taak, waar ik erg tegenop zag. Ik had besloten apart te reizen, niet met mijn vriend samen dus, maar kon de weg naar het vliegveld niet vinden door het bos waarin ik koortsachtig met mijn opeens weer vierjarige zoontje liep. En eenmaal daar aangekomen wist ik niet hoe ik de borden moest lezen. Enfin, u begrijpt het: dat soort dromen.
Maar Marcus, met wie ik naar Zaandam op weg was, begreep het niet. Hij had een ander probleem met dromen, zei hij - ze waren vaak zo mooi en idyllisch dat het gewone leven daarna bitter tegenviel. Ook hij werd dus vaak triest wakker uit zijn dromen, maar om een tegenovergestelde reden. De punchline mag u zelf invullen.

Omdat dit geen echt stukje is, maak ik van de gelegenheid gebruik om u nog eens te wijzen op een cd die ik onlangs heb uitgebracht. Ook over dromen, de nooit verwezenlijkte dromen van de kindergeest. Bij mij te bestellen - een prachtig cadeau voor de feestdagen!

2 opmerkingen:

Hans Valk zei

Mag ik dan nog eens van de gelegenheid gebruik maken om (opnieuw) te vragen of alsnog het één en ander van de CD 'Wat ik later wilde worden' op YouTube wordt geplaatst? Of misschien kan er ergens een link worden getoond?
Het is wel leuk als je idee hebt van wat je mag verwachten, vóór je de CD aanschaft, toch?

Jan-Paul van Spaendonck zei

Dat zal misschien weleens gebeuren, maar op dit moment ontbreken me tijd en aandacht voor dergelijke promotie... Maar ach ... voor een tientje kun je toch wel een gokje wagen? Je kent immers de artiest al...