vrijdag 25 april 2014

AGNOSTISCH APPÈL

In de jaren negentig maakten we een aantal mooie literair-muzikale programma’s met een ensemble dat naast ondergetekende bestond uit mezzosopraan Ilona Stokvis, pianist Vaughan Schlepp en ‘sierspreker’ Carel Alphenaar.
Een jaar geleden besloten we de samenwerking te hernieuwen. Maar anders dan vroeger moest ons optreden iets meer bieden dan amusement op niveau. We deelden een verontrusting over de rol die religie in onze wereld speelt en besloten tot Het Agnostisch Appèl. De liederen zochten we bijeen uit het oeuvre van onder meer Schubert, Wolf, Mahler, Gershwin en Poulenc en een mooi programma was geboren.
We gingen enthousiast aan de slag, maakten een videootje, hielden een presentatie en vonden zelfs een impresariaat.
Uitgerekend het Museum voor Religieuze Kunst in Uden bleek als een van de eersten bereid om ons te programmeren: de directeur daar moet een man met gevoel voor humor zijn, die niet bang is zijn vingers te branden aan de in gelovige ogen misschien controversiële of liever recalcitrante inhoud van 'Op zere tenen', zoals we het programma hadden genoemd.

Kortom, aanstaande zondag om drie uur: Rookzanger met zijn agnostische kornuiten in Uden, tussen de heiligenbeelden. Op het programma staan ook een paar liederen die ik schreef op teksten van Richard Dawkins en Robert Eksteen.
Vaughan Schlepp zal de draailier ter hand nemen en Carel Alphenaar zal net als in zijn dagen bij het roemruchte Resistentie Orkest de violoncello bespelen. Komt dat zien!


Het Agnostisch Appèl
Museum voor Religieuze Kunst
Vorstenburg 1
5401 AZ Uden
0413 263 431
Aanvang 15.00 uur
Toegang 5 euro

(Foto's Rosanne van Spaendonck)



Geen opmerkingen: