vrijdag 22 december 2023

KELDERRESTANTEN


Bij de slijter zouden het kelderrestanten heten. De uitgeverij was haar archief aan het opschonen. Of moet ik zeggen uitmesten? Te weinig ruimte, te veel restvoorraad. Titels die allang niet meer liepen moesten eruit. Of ze mij blij konden maken met een stapeltje?
'Zeker,' zei ik. Ik heb zelf maar één of twee van die boekjes, en weet er wel raad mee. Als cadeautje nu en dan, of voor de liefhebber. Vooral op die eerste bundel blogstukjes, simpelweg ROOKZANGER geheten, ben ik nog steeds trots; ik blader er vaak in, eerlijk waar, en lees dan met instemming wat ik ruim tien jaar geleden allemaal vond, dacht en droomde. Niet veel anders dan wat ik nu vind, denk en droom, hoogstens wat positiever en levensblijer ondanks de altijd aanwezige weemoed, want ik was tien jaar jonger en de vergankelijkheid speelde een kleinere rol dan nu - mijn vader leefde zelfs nog, en hoe!
Laat ik ook eens aan uitverkoop doen, net als een echte winkel.
Jullie mogen zo'n boekje van mij kopen voor de feestelijke eindejaarsprijs van acht euro. Stuur me een berichtje en ik stuur je een kleine 200 pagina's gegarandeerd leesplezier!

2 opmerkingen:

Bart zei

Beste Jan-Paul,

Ik zou graag een deeltje bestellen, maar de “contactpagina” lijkt niet te werken. Bij mij althans. Kan ik je mijn gegevens mailen?

Met vriendelijke groet,
Bart

Jan-Paul van Spaendonck zei

Zeker! Jpvanspaendonck@gmail.com