donderdag 21 maart 2024

Speciale voorjaarsaanbieding!


Het is Wereld Poëziedag, lees ik. World Poetry Day. In 1999 ingesteld door de UNESCO.
Behalve de promotie van de dichtkunst in zijn algemeenheid wil deze dag ook kleine uitgeverijen ondersteunen. En: 'een aantrekkelijk beeld creëren van poëzie in de media, zodat poëzie niet langer wordt beschouwd als een verouderde kunstvorm'.
Dat laatste gaat me aan het hart maar lijkt me een hele opgaaf. Zeker nu we spoken word hebben als alternatief. 
Maar... vooruit. Ik doe mee. Vooral die clausule over de kleine uitgeverijen spreekt me aan. 

Onlangs overleed Boris Rousseeuw, eigenaar van een van de mooiste kleine, ambachtelijke uitgeverijen in ons taalgebied, de Vlaamse Carbolineum Pers. Ik had de eer en het grote genoegen om samen met hem een aantal mooie boekjes de wereld in te helpen. Boekjes met poëzie, vertaalde poëzie. 
Die bundels zijn bijna allemaal uitverkocht. Geen kunst, want kunst: kleine oplagen, bibliofiel, een vast bestand van liefhebbende verzamelaars - geen promotie nodig.

Ik heb - als vertaler - nog een handvol exemplaren in huis van onze laatste uitgave:
Wijsheid, deugd en warme sokken, 42 vertaalde gedichten van Hermann Hesse. Schitterend uitgevoerd, handgezet, handgedrukt, gebonden, in schuifdoosje. 
Wie wil, om Wereld Poëziedag te vieren, er eentje van me kopen? Ze zijn véél te mooi om in de kast te laten verstoffen.

Zestig euro inclusief verzendkosten, voor deze speciale gelegenheid. Ik zet er mijn handtekening en een persoonlijke opdracht in, als je wilt. Voorraad zeer beperkt, namelijk vijf (5). 

Interesse? Mail me: jpvanspaendonck@gmail.com


Geen opmerkingen: