vrijdag 15 april 2016

Niet thuis

Daar klonk het elektronische belletje van Facebook. De chatbox floepte open. Hoe of het ging? wilde Karl weten. De ochtend was al verstreken en ik had nog niet geblogd - hij maakte zich zorgen. Men rekent op bepaalde dingen: de zon komt op en gaat onder, dagelijks. Rookzanger blogt, dinsdags, vrijdags.
Ik antwoordde hem dat ik de hele ochtend weg was geweest, op cursus. Ik had de avond tevoren vooruit proberen te werken, legde ik uit, maar dat was op een mislukking uitgelopen. Het resultaat, een warrig stuk vol analyses die niet wilden sluiten, had ik na enig aarzelen resoluut naar de prullenbak verwezen. Blijkbaar, opperde ik, was bloggen een soort instant-kunst, en had ik de tijdsdruk van het moment nodig, en het spannende gevoel, dat er daarbuiten, achter andere computers of op vreemde smartphones, op mijn woorden werd gewacht. Het zijn er misschien niet veel, mijn lezers, maar ze zijn trouw.
Nu ik me alsnog achter het toetsenbord zet merk ik dat die adrenaline die me anders voortstuwt niet wil vloeien. Mijn vriendjes hebben aangebeld, hebben nul op hun rekest gekregen, en zijn afgedropen. Ik hoor mijn moeder de voordeur sluiten, krijg spijt, schiet in mijn jas en haast me naar buiten. Te laat. De straat is leeg en stil.
Volgende keer beter.

Geen opmerkingen: